Chocolade

Nu ook vegan chocoladebrokken bij Mevrouw Noot, als ook een heerlijke vegan bonbon!

Bij Mevrouw Noot vind je niet alleen noten, zuidvruchten en Japanse mixen.

Je vind er ook een scala aan Chocolade artikelen!

Zoals bijna alle noten in chocolade!
Pinda’s in chocolade
Pinda rotsjes in vele soorten
Amandelen in chocolade
Walnoten in chocolade
Pecan noten in chocolade
Etc….

Zoals veel (zuid)vruchten in chocolade:
Dadels in chocolade
Aardbeien in chocolade
Bosbessen in chocolade
Kokos blokjes in chocolade
Bananenchips in chocolade
Etc….

En natuurlijk nog veel meer chocolade:
Echte Belgische Bonbons
Chocolade brokken (gebroken platen)
Rumbonen
Kattentongen
Paaseitjes (met Pasen)
Assortie chocolade voor bij de thee of koffie
De echte chocolade Mocca boontjes
Koffieboontjes in chocolade
Etc….

3 redenen om chocolade te eten

1. Chocolade is rijk aan antioxidanten
Onbewerkte chocolade is rijk aan verschillende soorten antioxidanten en bestaat voor maar liefst 10% uit gezonde flavanoïden. De ORAC-waarde (het vermogen om vrije radicalen op te vangen) van pure chocolade is dan ook een indrukwekkende 13.120 en rauwe, onverhitte chocolade heeft zelfs een ORAC-waarde van 28.000!

Dus zelfs een klein blokje rauwe chocolade van 10 gram heeft alsnog een hogere waarde dan een bakje bosbessen (2600) of een sinaasappel (1500). De antioxidanten in chocolade helpen je lichaam te beschermen tegen hart- en vaatziekten en kanker. Een mooie aanvulling op je dagelijkse twee ons groenten en twee stuks fruit dus!

(Laat melkchocolade maar liever staan. Melk vermindert de antioxidantwerking en bovendien zit melkchocolade vaak boordevol suiker.)

2. Chocolade is een feel good-drug
Chocolade bevat verschillende stofjes die een oppeppend en oppeurend effect hebben, zoals:

Tryptofaan: Een aminozuur dat nodig is voor de aanmaak van serotonine, een neurotransmitter die een positief effect heeft op je emoties, eetlust, slaap en de pijnervaring.

Anandamide: Een woord dat afgeleid is van het Sanskriet ‘ananda’ of gelukzaligheid. Deze stof lijkt erg op THC uit marihuana. Beide stoffen stimuleren de vrijlating van dopamine in de hersenen en als klap op de vuurpijl bevat chocolade ook nog ondersteunende stofjes die de reguliere afbraak van anandamide vertragen.

Phenylethylamine: Dit wordt ook wel de ‘chocolade-amfetamine’ genoemd en zorgt ervoor dat je stemming verbetert, je je minder depressief voelt en je alerter en opgewekt voelt. Ook verhoogt het je hartslag, net als wanneer je verliefd bent, waardoor het ook wel de ‘liefdesdrug’ wordt genoemd.

Theobromine: Deze stof beïnvloedt het zenuwstelsel en geeft zowel lichaam als geest een ontspannen gevoel. Tegelijkertijd heeft het een licht stimulerend effect dat vergelijkbaar is met cafeïne.

Chocolade geeft je dus meer energie, vermindert stress en verbetert je stemming. Kortom: je voelt je er goed door!

3. Chocolade helpt je afvallen
Ja, het staat er echt: chocolade – die beruchte dikmaker – helpt je af te vallen. De truc hier is om elke ochtend een klein blokje pure (liefst rauwe) chocolade te eten.

Dankzij de bovengenoemde stofjes vermindert dat je eetlust en voel je je lekkerder in je vel en chocolade bevat ook nog eens vezels en gezonde vetten.

Bovendien heb je dan meteen je chocoladefix voor die dag al gehad. Door zo gecontroleerd en gematigd te genieten hoef je minder geestelijke inspanning te leveren om jezelf de rest van de dag te beheersen.

Kortom: elke dag een klein stukje chocolade is goed voor je en erg lekker! Eet niet meer chocolade, maar vaker.

Ga voor pure chocolade of voor optimale gezondheidsvoordelen pure rauwe chocolade, zoals de overheerlijke Lovechock. Echte diehards kunnen ook raw cocoa nibs proberen. Dan heb je écht pure chocolade, waar niks anders aan is toegevoegd.

Bronvermelding: Dit artikel is afkomstig van urbanlotus.nl